טיפים לכתיבת קורות חיים

קורות החיים מועברים אל הממונה עוד טרם ייפגש עמכם. נצלו ההזדמנות להציג עצמכם, גם אם הנכם מוכרים באוניברסיטה.

קראו בעיון את פרטי המשרה המוצעת. הדגישו את הכישורים והניסיון המקצועי המצטבר שברשותכם. לתשומת לבכם -תפקידים המוגדרים באוניברסיטה בשם זהה, אינם בהכרח דומים.  הדגישו את המייחד את תפקידכם.  יהיה זה בבחינת "ערך מוסף" למכלול הידע והניסיון שיש באפשרותכם להביא עמכם למשרה המוצעת.

גם אם ברצונכם לשמור על דיסקרטיות וציינתם זאת במפורש בקורות החיים, מומלץ ליידע את הממונה סמוך להגשת קורות החיים.

תנו מידע במידה. מומלץ לרכז הנתונים בעמוד אחד בלבד.

בחרו בפונט מסוג וגודל הנוחים לקריאה. ערכו הגהה, תקנו שגיאות כתיב וניסוח.

הצעה למבנה קורות החיים

• פרטים אישיים- שם מלא ופרטי התקשרות עמכם (דוא"ל /נייד עם אופציה להשארת הודעה).
  • השכלה - תיכונית ואקדמית. ציינו את תחום הלימודים ומוסד הלימודים. כתבו אם הושגה תעודה או לא. רצוי לציין קורסים רלבנטיים והשנים בהם נלמדו. מקובל לציין שנת התחלה ושנת סיום, סוג תואר/תעודה ומוסד הלימודים. יש לציין בסדר כרונולוגי, מן הסוף אל ההתחלה.
  • עבודה וניסיון מקצועי –  התחילו ממקום העבודה האחרון וסיימו בראשון. כתבו שנים באופן אחיד. ציינו את הגדרת התפקיד ושם היחידה. פרטו באופן ענייני תחומי עיסוק וניסיון מקצועי.  הוסיפו גם ניסיון קודם לכניסתכם לאוניברסיטה , במידה ורלבנטיים.
  • שליטה במערכות ממוחשבות (פירוט תוכנות רלבנטיות)
  • שליטה בשפות
  • שונות (הישגים ייחודיים, התנדבות ועוד)