אודות המדור

מדור מערכות מידע מנהל את הצרכים והפרויקטים המחשובים והטכנולוגים של האגף.

המדור עובד בשיתוף פעולה שוטף עם אגף מחשוב וטכנולוגיות מידע של האוניברסיטה, וכן עם חברות חיצוניות.

בין הפיתוחים השונים שהמדור היה שותף פעיל באפיונם והטמעתם ניתן למנות את: חילן-נט, מערכת ממוחשבת לגיוס עובדים, מערכת נסיעות לחברי הסגל, מערכת זימון תורים ממוחשבת, מסך דרושים דיגיטלי ועוד.

כיום, שוקד המדור על פיתוחים נוספים שמטרתם לשפר את המצב הקיים, ולקדם את האוניברסיטה לאופק טכנולוגי מתקדם.

בנוסף, המדור אחראי על מודול משאבי אנוש (HR) במערכת הERP.

מערכת משאבי אנוש כוללת כיום את הרכיבים הבאים:

• המערכת המרכזית המנהלת את המידע על העובדים ומינוייהם, כולל כלי בקרה תקציבית, מכתבי מינוי ועדכון לעובדים, דוחות למשתמשים וכלי שליפת מידע אישי וקבוצתי. המערכת מבוזרת למשתמשים בקמפוס לפי הגדרות שונות, ונתוני העובד מעדכנים את מערכת השכר בממשק יומי.
  • רכיב ההדרכה המשמש לניהול ההדרכה, זימון וניהול הפעילויות השונות וממנו נגזר מידע על הפעילות ההדרכתית של העובדים.
  • רכיב זכויות ונסיעות מורים, המשמש את מדור זכויות מורים ונסיעות. רכיב זה הוא פיתוח עצמי של האוניברסיטה המשתמש בשלושת הרכיבים העיקריים של ה-ERP – משאבי אנוש, כספים והספקה. המערכת פתוחה לחברי/ות הסגל והגמלאים שיכולים לראות באופן שוטף את יתרת הזכויות שלהם ואת תיקי הנסיעות שלהם משלב פתיחת הנסיעה ועד גמר ההתחשבנות.
  • המערכת נתפסת כבאה לשרת את כל המשתמשים, ואינה שייכת לאגף משאבי אנוש בלבד. הוקמו רכיבים מיוחדים הבאים לשרת גופים נוספים באוניברסיטה כמו: הפקולטה לרפואה; המזכירות האקדמית (מלגאי קיום, מדור סגל אקדמי, מדור הסנאט); רשות המחקר בשילוב עם רכיב הכספים (כולל גישה למנהלי המחקרים או מי שהוסמכו על ידם).
  • מערכת משאבי אנוש מעבירה ומקבלת מידע באופן שוטף ממערכות אחרות באוניברסיטה. העיקריות  שבהן הם מערכת השכר, אתר האינטרנט החדש של האוניברסיטה, ספר הטלפונים מערכות המייל, מערכת תלמידים, הספריות והביטחון. המערכת מאפשרת לעובדי האוניברסיטה להיכנס ישירות לתחומים שנפתחו להם ולעדכן את המערכת. עד כה הופעל נושא זה עבור דיווחי "זמן מלא", "קריטריונים" ו-"עבודה נוספת" של הסגל הבכיר ובעתיד יורחבו אפשרויות הדיווח העצמי.

צוות מערכות מידע מרכזיות של אגף מערכות מידע אחראי על התכנות והפיתוח של מערכת ה-ERP.

עובדי מדור מערכות מידע :

אלי רוזן – מנהל מדור מערכות מידע ומנהל ERP-HR, מייל טלפון: 03-6408767